31 May 2015

Tortellinni de ricota e espinafres com molho de tomate e atum / Spinach and ricota tortelinni with tomato and tuna sauce

Mais um prato de massa, super simples e rápido :) Estes tortellinni são os meus preferidos, sou capaz de os comer mesmo sem nada, mas com este molho de tomate e atum ficam fantásticos. 



Ingredientes:
  • 1 cebola
  • 2 dentes de alho
  • 30 gramas de azeite
  • 1 lata de tomate pelado
  • 2 latas de atum, escorridas
  • 1 folha de louro
  • 500 gramas de tortellinni de ricota e espinafres
  • sal e pimenta q.b.


Preparação:
  1. Cozer a massa em água a ferver, de acordo com as indicações da embalagem.
  2. Colocar a cebola, os dentes de alho e o azeite no copo da Bimby e programar 5 segundos, velocidade 5.
  3. Baixar os resíduos das paredes do copo e refogar 5 minutos, 100ºC, velocidade 1.
  4. Juntar o tomate e triturar 5 segundos, velocidade 5.
  5. Baixar novamente os resíduos das paredes do copo, adicionar a folha de louro, temperar com sal e pimenta e programar 11 minutos, 100ºC, velocidade 1, inversa.
  6. Juntar o atum e cozinhar 5 minutos, 100ºC, velocidade 2, inversa.
  7. Juntar este molho aos tortellinnis cozidos e servir.
Serve: 4 pessoas

Para poupar tempo, podem cozinhar a massa num tacho enquanto faz o molho na Bimby.



Another pasta dish, super fast and easy :) These tortellinni are my absolute favourite, I can even eat them just like that, but with this tomato and tuna sauce they are absolutely delicious.



Ingredients:
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 30 grams of olive oil
  • 1 can of peeled tomatoes
  • 2 cans of tuna, drained
  • 1 bay leaf
  • 500 grams of spinach and ricota tortellinni
  • salt and pepper to taste


Directions:
  1. Cook the pasta in boiling water according to the package instructions.
  2. Put the onion, garlic and olive oil in the Thermomix bowl, and chop for 5 seconds, speed 5.
  3. Bring all the residues to the bottom of the bowl with the help of the spatula, and sautée for 5 minutes, 100ºC, speed 1
  4. Add the tomatoes, and program 5 seconds, speed 5.
  5. Again bring all the residues to the bottom of the bowl, add the bay leaf, season with salt and pepper and cook for 11 minutes, 100ºC, speed 1, reverse.
  6. Add the tuna and cook for more 5 minutes, 100ºC, speed 2, reverse.
  7. Mix this sauce with the boiled tortellinnis and it's ready to serve.
Serves: 4 people

To save time, you can cook the pasta in the hob at the same time you are making the sauce in the Thermomix.

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